Over

Over mijn werk

Mijn sculpturen maak ik van textiel in verschillende kleuren en dessins, met touw, wol, knopen, kralen, vilt, plastic en tape. Handmatig en met veel geduld en concentratie zet ik mijn werken met de festonsteek in elkaar. Opvallend zijn de verrassende details zoals de ontelbare knobbeltjes van wol, een clustering van glinsterende kraaltjes, een hengsel van een plastic tas, gekleurde steentjes of een ‘vergeten’ ventiel.

Een zelf geconstrueerde of gevonden drager bekleed ik met verschillende contrasterende materialen. De vorm of constructie van deze drager kan het begin zijn van een beeld. Soms ook is het startpunt een bepaalde stof of ander materiaal dat mij intrigeert. Door het aanbrengen van details en het gebruik van verschillende soorten materialen met ieder weer andere eigenschappen, ontwikkelt het werk in een bepaalde richting en ontstaat er een compositie.

De in grootte variërende sculpturen zijn kleurrijk en fris, maar ook grillig, humoristisch, wonderlijk en een enkele keer over the top. Ze roepen soms associaties op met organismen, organen of absurde wezens, maar kunnen je ook in een heel andere richting doen denken.


Curriculum Vitae

Na mijn vwo studeerde ik vier jaar aan de NHTV Breda, University of Applied Sciences. Verschillende functies en aanvullende opleMirjamidingen in communicatie en eventmanagement volgden. De beeldende kunst bleef echter ook aan mij trekken. Van 2011-2016 volgde ik daarom de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU), een zaterdagakademie voor beeldende kunsten. Hier ontwikkelde ik mij tot textielkunstenaar.